• Etja Naturalny olej z nasion truskawki

Brak towaru
25.86
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 1-4 dni robocze
Cena przesyłki 11.91
Paczkomaty InPost 11.91
Poczta Polska 11.91
Kurier DPD 14.94
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg

Tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny olej z pestek truskawek. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80%) łącznie z omega-3-6-9 oraz witaminy E i F. Uzupełnia braki niezbędnych kwasów tłuszczowych zapobiegając utratę wody z naskórka. Zapewnia długotrwałe nawilżenie i ujędrnienie, przyspiesza gojenie się niedoskonałości, działa ściągająco oraz szybko się wchłania. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, uszkodzonejoraz dojrzałej.

Truskawka - Roślina z garunku poziomki pochodząca z rodziny różowaty należąca do rzędu różowców.  Uprawiana na całym świecie. Do rodziny należy 90 gatunków i ponad 2000 tysiące odmian. Wstępuję w postaci rośliny zielnej z drobną łodygą lub krzewu. Posiada wiele nazw zwyczajowych jak poziomka wieloowocowa, poziomka ananasowa, jednak najczęściej nazywana jest truskawką.  Łodyga o krótkim przyroście tworzy rozłogi zwane  wąsami. Po zapylaniu kwiat tworzy się dno kwiatowe tworząc jadalny owoc. Zazwyczaj owoce są koloru czerwonego, w których znajdują się drobne pestki z których wytwarza się olej nośnikowy.

 

Sposób użycia:

- bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy
- jako dodatek do kremów i balsamów
- do kąpieli o działaniu nawilżającym

 

Skład INCI:

Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil.

Szczegóły

Pojemność: 50 ml

Kraj producenta: Polska

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Sklep zamknięty

Z przykrością informujemy, że sklep jest nieczynny! :(