• Etja Naturalny olej z orzecha laskowego

13.89
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-4 dni robocze
Cena przesyłki 11.91
Paczkomaty InPost 11.91
Poczta Polska 11.91
Kurier DPD 14.94
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Olej zimnotłoczony, otrzymany z orzechów laskowych. Jest bogaty  w witaminy A, E i kwas oleinowy. Posiada właściwości stabilizujące i ściągające. Wnika szybko w skórę, czyniąc ją miękką i elastyczną. Wzmacnia ściany naczynek krwionośnych, przyspiesza  regenerację naskórka oraz pobudza krążenie. Przeznaczony dla skóry przetłuszczającej się łojotokowej, z trądzikiem oraz z popękanymi naczynkami.

Leszczyna pospolita - Rodzaj Krzewu należącego do rodziny brzozowatych . Gatunek występuję dziko w całej Europie, Azji Mniejszej po Kaukaz. W Polsce pospolita w całym kraju. Krzew o gładkiej, popielatej korze osiąga wysokość do 5 metrów tworząc rozgałęzioną koronę. Owocem krzewu są orzechy koloru brązowego otoczone twardą łupiną. Nazywane są potocznie orzechami laskowymi, z których uzyskuję się o lekko orzechowym zapachu olej.

 

Sposób użycia:

- stosować bezpośrednio, dobrze i głęboko wnika w warstwę skóry
- używać jako czysty olej jako oliwkę do masażu
- kąpiel aromatyczno-nawilżająca. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody walać 7-10 ml oleju. Dzięki skutecznemu przenikaniu do skóry warto łączyć z dodatkiem ulubionych olejków eterycznych.

 

Skład INCI:

Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil.

Szczegóły

Pojemność: 50 ml

Kraj producenta: Polska

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Sklep zamknięty

Z przykrością informujemy, że sklep jest nieczynny! :(